Hemmaspa i nopooanda

Fina Elsa Billgren har även denna höst skrivit ett hemmaspainlägg. Många bra tips tar hon upp, som sömn, fotbad och gurkor på ögonen.
   Men vanliga nagellack, krämer och smink med skumma kemikalier funkar inte riktigt när man letar egna produkter från skafferiet.

Så, nu ett litet inlägg om vad jag använde igår för att ta hand om mig själv.

- Svinhårsborste

Jag kör WO (water only) och då bör man borsta sebumet från hårbotten genom håret. Då är svinhårsborsten ypperligt bra! Så, det började jag med innan jag klev in i duschen.


- Citronmelissskrubb

Ingredienser:
Eko kokossocker
Oraffinerat och obehandlat salt
Några torkade blad från min hemodlade ekologiska citronmeliss

Det är väldigt enkelt att blanda ihop skrubbar. En kan gärna sätta någon olja också, så blir man insmord på köpet. En kan även tillsätta nån droppe eterisk olja (läs dock på innan, så att den et.oljan funkar att ha på huden och inte är för stark eller på annat vis olämplig för din hud).
  Använd så rena ingredienser som möjligt för din egen skull, men det är ju inte så noga om man har rårörsocker eller mascobado. Nu råkade jag ha kokossocker, så det fick det bli ;) Det vita raffinerade sockret är kanske inte det roligaste att äta och kanske då inte heller så roligt att ha det på huden.
 
Jag höftade måtten för den här skrubben. Men vi kan leka med tanken att en helt enkelt bara rör ihop 0,5 dl socker, nån matsked salt (Salt kan nämligen vara lite väl uttorkande. Socker är mildare.) och smular ner 2-3 blad citronmeliss. Klart!


- Ekologisk honung

Det blev att använda finsk ekohonung för att lugna alla små minifinnar jag har i ansiktet just nu.
Jag masserade in den i ansiktet med fingrarna, lät det vara några minuter och sköljde sedan bort den.
    Funkade utöver förväntan. Blev så mjuk och härlig i ansiktet.
 
- Hemodlad frilandsgurka

Jag hade glädjen att finna fler gurkor när vi hade sista skörden häromveckan. De är perfekta att äta, förstås, men även att skära skivor av och sätta på ögonen. Ett tips är att använda osthyvel istället för kniv, är himla smidigt om man ska göra en massa för stora spakvällen hemma ;)


- Ekologisk kokosolja

Kokosoljan är helt underbar till huden, men även till håret. Så denna gång masserade jag in det i håret och lät vara en stund.

 
- Ekologiskt sheasmör

Finns inget bättre att smörja in fötterna med sheasmör, sätta på ett par vanliga sockar och därpå yllestrumpor. Åh, så mjuka å fina de blir. Och, se, hur lite jag har tagit på skeden på bilden. Den där lilla teskeden räcker gott och väl till alla torra ställen på kroppen.

 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Skönhetsskafferiet - Beautypantry

Skönhetsrutinerna direkt från skafferiet

RSS 2.0