Halloween närmar sig

Bu! Snart är det halloween och vill man klä ut sig och sminka sig under denna helg kan man bli mörkrädd när man går omkring och letar bland utklädnadssminket. Precis som med vanligt smink finns där en hel del skumma saker, kanske även lite väl läskiga för att använda, trots halloween ;) 
  Men, som vanligt finns det alternativ! 

Låtsashud 
Istället för latex kan man göra en egen version som finns här på No poo and cosmetic! 

Fejkblod
Eget fejkblod kan man blanda ihop som Karoline gjort på: sirap, kakao, soja, karamellfärg (eller rödbeta som nån föreslog i samma tråd på fb) och maizena.
  Gör man som mig och undviker soja och majs så kan man säkert köra på t.ex. potatismjöl och något annat. Har ni själva blandat ihop något? 
In å titta här gör ditt eget fejkblod för att se hur det blev! (du behöver vara med i gruppen: no 'poo vi som inte använder schampo för att se bilden)
  
Teatersmink/smink/ansiktsfärg
På samma grupp finner man också en annan tråd där de diskuterats om vad som skulle kunna ersätta teatersmink med. Har själv provat att pudra mjöl i ansiktet, funkade helt okej! 

Beroende på vilka färger du skulle vilja använda så är det bara att leta fram en del i skafferiet och kanske blanda?
För gult kan man använda gurkmeja och själv tror jag att spirulina är helt utmärkt att använda om man vill ha grönt. 

Håret
  Det diskuterades också hur man ska få håret att se blött ut, nån använde då linfrögele :) 
Själv var jag spökflicka för några år sen och hade ett superruffsigt hår som hölls på plats med sockerspray. Men det finns hur många olika hemgjorda hårsprayer som helst t.ex; saltvattenspray och en med apelsin/citron och alkohol
 
Less can be more
Kanske man inte har så stor lust att leka med smink eller sprayer, då kan man ju istället göra en egen mask av t.ex. kartong eller papier mache eller låta kläderna och andra accesoarer tala mer. 
Det finns hur mycket som helst man kan göra, låt din fantasi springa fritt! 

Inspiration
Pinterest är guldgruvan för inspo tycker jag och att vandra på loppisar.
  Men sök också igenom dina egna skåp och garderober, kanske den bästa utklädnaden redan finns där hemma? 

Ha en fin halloween och allhelgona! 
/Ida 

Hemmaspa i nopooanda

Fina Elsa Billgren har även denna höst skrivit ett hemmaspainlägg. Många bra tips tar hon upp, som sömn, fotbad och gurkor på ögonen.
   Men vanliga nagellack, krämer och smink med skumma kemikalier funkar inte riktigt när man letar egna produkter från skafferiet.

Så, nu ett litet inlägg om vad jag använde igår för att ta hand om mig själv.

- Svinhårsborste

Jag kör WO (water only) och då bör man borsta sebumet från hårbotten genom håret. Då är svinhårsborsten ypperligt bra! Så, det började jag med innan jag klev in i duschen.


- Citronmelissskrubb

Ingredienser:
Eko kokossocker
Oraffinerat och obehandlat salt
Några torkade blad från min hemodlade ekologiska citronmeliss

Det är väldigt enkelt att blanda ihop skrubbar. En kan gärna sätta någon olja också, så blir man insmord på köpet. En kan även tillsätta nån droppe eterisk olja (läs dock på innan, så att den et.oljan funkar att ha på huden och inte är för stark eller på annat vis olämplig för din hud).
  Använd så rena ingredienser som möjligt för din egen skull, men det är ju inte så noga om man har rårörsocker eller mascobado. Nu råkade jag ha kokossocker, så det fick det bli ;) Det vita raffinerade sockret är kanske inte det roligaste att äta och kanske då inte heller så roligt att ha det på huden.
 
Jag höftade måtten för den här skrubben. Men vi kan leka med tanken att en helt enkelt bara rör ihop 0,5 dl socker, nån matsked salt (Salt kan nämligen vara lite väl uttorkande. Socker är mildare.) och smular ner 2-3 blad citronmeliss. Klart!


- Ekologisk honung

Det blev att använda finsk ekohonung för att lugna alla små minifinnar jag har i ansiktet just nu.
Jag masserade in den i ansiktet med fingrarna, lät det vara några minuter och sköljde sedan bort den.
    Funkade utöver förväntan. Blev så mjuk och härlig i ansiktet.
 
- Hemodlad frilandsgurka

Jag hade glädjen att finna fler gurkor när vi hade sista skörden häromveckan. De är perfekta att äta, förstås, men även att skära skivor av och sätta på ögonen. Ett tips är att använda osthyvel istället för kniv, är himla smidigt om man ska göra en massa för stora spakvällen hemma ;)


- Ekologisk kokosolja

Kokosoljan är helt underbar till huden, men även till håret. Så denna gång masserade jag in det i håret och lät vara en stund.

 
- Ekologiskt sheasmör

Finns inget bättre att smörja in fötterna med sheasmör, sätta på ett par vanliga sockar och därpå yllestrumpor. Åh, så mjuka å fina de blir. Och, se, hur lite jag har tagit på skeden på bilden. Den där lilla teskeden räcker gott och väl till alla torra ställen på kroppen.

 
 

Skönhetsskafferiet - Beautypantry

Skönhetsrutinerna direkt från skafferiet

RSS 2.0