Aloe vera och hej på er!

Hej!
Helt fantastiskt roligt att det är så många som kikar in här trots våra få inlägg!
Har ni några önskemål på något särskilt ni skulle vilja läsa om och se här på bloggen? Mejla eller kommentera här nedanför i så fall! Vi vill gärna veta vad ni tycker :)

Och nu till det här inläggets huvudingrediens:

Aloe vera är rena fuktbomben för håret och huden, toppen hela året! Om man bränner sig på sommaren eller har torr och irriterad hud är aloe vera också svalkande och återfuktande.

Plantor är lätta att få tag på och finns numera i många affärer. Sticklingar kan man även skicka i brev och på så vis kan man dela med sig av den här prima växten :)
Jag har läst att man kan börja skörda sin aloe vera en gång i veckan när den är så pass stor att den bor i en 10 liters kruka, annars bör man inte ta av den lika ofta.
Aloe veran är en lättskött planta, har hört lite olika om vad den tycker om, men en viktig sak är kanske att inte vattna för ofta!

Jag hade en liten döende aloe vera-planta, är inte det lättaste att döda dem, men, så blev det tyvärr denna gång. Så jag bestämde mig för att testa saften/gelén i håret, vilket inte var så tokigt. Superlätt var det också, eftersom jag bara skar upp de fyllda bladen, tog ut saften med fingrarna och kramade in det i håret. Direkt från krukan och på så vis från skafferiet ;)

Här finns förresten två recept på hur du gör egen gel!  En från Hildablue och en annan från Allison Lehman med kokosolja.


 

Skönhetsskafferiet - Beautypantry

Skönhetsrutinerna direkt från skafferiet

RSS 2.0